Filme – 29 decembrie 2011

15.00 – Moonstruck (1987) / TV 1000
16.45 – Masca lui Zorro (1998) / Kanal D
17.00 – Manhattan (1979) / TV 1000
19.00 – Prețul libertății (1998) / TV 1000
22.00 – Cădere liberă (1993) / TCM
00.15 – Mad Max 2 (1981) / TCM

ManhattanBAFTA și nom. Globul de Aur pt. cel mai bun film, César pt. film străin
Dramă, SUA, 1979
Regia: Woody AllenBAFTA, nom. Oscar pt. (co)scenariu
Cu:
Woody Allen
Diane Keaton

2 premii BAFTA [2]
1 premiu César
[2] nom. Oscar
[1] nom. Globul de Aur

“Un alt film cu evidente accente autobiografice în care eroul principal are profesia autorului (e scenarist de televiziune) şi se află în plină criză de inspiraţie. Ike (de la Isaak) Davis este un intelectual new yorkez care frecventează locurile favorite ale celebrităţilor din lumea spectacolelor (Muzeul de Artă Modernă, Central Park, restaurantul Elaine’s) unde discută ore întregi cu iubirile sale mai mult sau mai puţin constante.” (Dana Duma, Woody Allen: bufon şi filosof)

“Unul dintre personajele principale ale filmului este chiar oraşul New York, descris din nou în tuşe afectuoase de Gordon Willis, care încearcă să comunice cît mai convingător, în imagini, plăcerea autorului de a trăi în această metropolă. Farmecul vieţii de aici este comunicat de unele imagini antologice, ca aceea a profilelor îndrăgostiţilor aşezaţi pe o bancă, pe fundalul unui pod din Manhattan. Poezia acestui cartier select este intensificată de muzica aleasă de cineast, în totalitate compusă de George Gerswin.” (Dana Duma, Woody Allen: bufon şi filosof)

“Realizat în alb-negru, ‘fiindcă sînt culorile oraşului meu’, şi învăluit în muzică de Gershwin, filmul e un eseu strălucitor şi profund.” (Dicţionar universal de filme, 2002)

Cădere liberă / Falling Down
Dramă, SUA, 1993
Regia: Joel Schumacher
Cu: Michael Douglas

“Început ca o comedie absurdă şi încheiat ca o tragedie greacă, Falling Down este un virulent film politic. Sub aparenţa unui thriller, ni se oferă radiografia dezintegrării unei personalităţi înşelate de sistem. Omul căruia găluşca ‘visului american i-a explodat în faţă înainte de a apuca s-o înghită’, cum spune autorul scenariului, Roy Smith, îşi găseşte în Douglas un fascinant interpret.” (Dicţionar universal de filme, 2002)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: