Concurs Thymos 14

www.thymos.ro

Premiu: 2 cărţi şi o revistă

Beryl Bainbridge, Fiecare pentru sine, Leda – Grupul Editorial Corint, Bucureşti, 2008, 255 pagini

În romanul Fiecare pentru sine, un tînăr american oferă o descriere meticuloasă a ceea ce s-a întîmplat pe parcursul celor patru zile fatidice de pe Titanic: petrecerile pînă în zori ale milionarilor de la clasa întîi, orele lungi şi condiţiile în care erau obligaţi să lucreze mecanii navei, frica şi spaima care i-au cuprins pe pasageri cînd au realizat că, într-adevăr, inimaginabilul se întîmplă.

Romanul lui Bainbridge spune mai multe despre acea epocă a cărei deviză era “Fiecare pentru sine” decît tomurile de istorie socială.

Dame Beyl Margaret Bainbridge, născută în 1934, în Lancashire, Anglia, a fost nominalizată de cinci ori la Booker Prize, a cîştigat de două ori Ehite Bread Award, precum şi Guardian Fiction Prize şi este considerată a fi una dintre cele mai importante scriitoare britanice.

Aristiţa Negreanu, Dicţionar de expresii român-francez: dicex, ediţia a II-a revizuită şi adăugită, Editura ALL, Bucureşti, 2008

Nu traduceri, ci ECHIVALĂRI ce scot în evidenţă SENSUL căruia îi corespunde în limba franceză – pe cît posibil – tot o expresie, în acelaşi registru de stil.

Un dicţionar DUBLU, prin indexul ordonat, la rîndul său, după cuvîntul-cheie al expresiei, şi care vă trimite la verbul ce introduce expresia respectivă.

22, Nr. 19 (948), 6-12 mai 2008

Din cuprins:
Sunt politicienii reprezentativi? – Andrei Cornea
Politica externă putiniană. Final de ciclu? – Stanislav Secrieru
Raţiune şi modernitate la Noica – Adrian Niţă

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: